A kávékészítés felsőfoka!

A kávékészítés felsőfoka!Sokan azt hinnék, hogy ahhoz, hogy valaki egy kávázó, vagy egy komolyabb hotelt bárpultjában dolgozzon, nem kell semmilyen igazi végzettség. Esetleg elég oda egy pincértudást igazoló papír. Azonban ezek súlyos tévhitnek számítanak. Hiszen egy-egy komolyabb kávé vagy koktél elkészítéséhez nem elég, ha csak valaki gyorsan elolvassa a néhány soros receptet. A megfelelő minőségű ital elkészítéséhez gyakorlatra van szükség. Hogy a kávé ténylegesen a megfelelő ideig legyen főzve, vagy pont jól legyen fűszerezve. Akik ezt a művészetet űzik, a kávéházakban azokat hívják úgy, hogy barista. Aki úgy érzi, hogy kocsmákon kívül szeretne máshol is, kicsit komolyabb körülmények között is vendégekkel foglalkozni, annak ez egy tökéletes szakma lehet. A legtöbb városban, így Székesfehérváron is, akad ezzel a végzettséggel munkalehetőség is. Ezeket pedig a munkalehetőség székesfehérváron weboldalon könnyedén meg lehet találni. Így aki szereti a kávékultúrát, az ne féljen rálépni erre a hosszú és rögös, de rendkívül különleges útra, amely a baristák előtt áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.